Veckans lunchtips, haha =P

Ibland orkar man helt enkelt inte. Orkar inte vara fantasifull och hitta på, orkar inte laga mat eller ens "svänga ihop nåt enkelt". Man blir trött av tanken på att diska och lika trött av tanken på massa skitig disk.
                                                                    ÅK TILL IKEA!


Great music is the key to success ;)

Eller iaf ett skönare liv och ett roligare träningspass. =)

De nya releaserna från Les Mills innehåller flera grymma låtar som får en att vilja ta i lite extra. Allt är verkligen inte det jag skulle lyssnat på själv i första hand, men i träningssalen funkar det perfekt!

BodyPumpen (#66) är tricepsdelen träningsvärksframkallande. Skivstångspress mot panna och mage följt av alldeles för många dips på brädan. Lyckligtvis har Quietdrive gjort en finfin cover på Time After Time. Direkt efteråt får den motsatta muskeln jobba, nämligen biceps. Med extra många halva bicepscurls bränner det ordentligt... =P Partystämning får man dock av en sjungande instruktörs-Anna och låten On Your Way To The Disco av Rouge Traders.

BodyCombat (#36) kräver musik som man blir lite aggressiv av, och som får en att vilja kämpa mer än man egentligen orkar. På benuppvärmningen fixar Moby biffen genom sin version av James Bond Theme... När det är dags för Combat no1 blir det en härlig kombination av roundhouse kick, armbåge i ansiktet och hammerfist mellan benen (på motståndaren alltså...) till den klassiska Born To Be Wild!
Lite längre in i passet är det dags att ställa upp sig mot varandra på två led. Mängder av slag och höga knän utlovas! Asskiller i mitten av låten... Det bästa av allt är att när man tror att låten är slut går den igång EN GÅNG TILL för att man ska göra allt från vänster sida också! Rouge Traders dyker upp även här, men med Don't You Wanna Feel. Ja, rumpan känner man definitivt, vare sig man vill eller inte...
Muay Thai-delen (fokus på thaiboxning) är oftast en av de hårdaste, så även i den här releasen. Det är även här jag blir som mest mordisk. Man inleder med att mata slag mot en motståndare som man håller fast på marken (favorit!!) och övergår senare till så många knän att man vill dö. Eller döda. Party Non-Stop skulle man kunna kalla det ja..
Magstyrka på slutet, inspirerad av självaste Rocky "Hi, my name is Rocky Balboa" ;p

BodyJam #45 innebär som vanligt en bra mix av både låtar och dansstilar. Funk och japansk linedance inleder passet till låtar som Work och Bring Em Out, och Robyn kikar fram under den avslutande housedelen. Mina favoriter ligger i mitten, dansstilen kallar de för Contemporary Rock. Moderninspirerad dans till hård musik helt enkelt. =) Den första är en riktig klassiker - "And now you do what they told ya, now you're under control (...) Fuck you, I won't do what you tell me!" Killing In The Name. Såklart. Det fortsätter med en remix av Prodigy's Voodoo People. Hårt och bra.
Slutligen kommer det man längtat efter hela timmen - stretchen! En riktigt skön låt som kramar om en är det bästa slutet på ett hårt pass... =)

Byråkrati livar upp vardagen...

Som fd IB-elev är man sällan överdrivet populär hos den svenska antagningsenheten. Underliga papper på engelska, annat betygssystem och behörighetstrubbel får inte handläggarna i Strömsund att hoppa högt av glädje direkt.
www.studera.nu kan man logga in på sin personliga sida och se exakt vad som händer med ens ansökan. Festligt värre. På min sida har det sedan i vårvintras stått "Ej behörig" på alla mina ansökningar inför hösten. Därför har jag den senaste tiden fått krångla med med otaliga samtal till Strömsund, intyg från diverse lärare, kompletteringar, ännu fler samtal, fler intyg... Dessutom har ingen kunnat ge mig ett rakt svar på vad som krävs, det har mer varit:
"Det är nog bättre att jag kopplar dig vidare", "Det är svårt att säga", "Kan du prova att ringa imorgon igen?", "Jag kan inte svara på det, du får vänta och se", "Jaadu, det vet jag inte riktigt, har du provat att ringa antagningsenheten i Strömsund?"

JAG VILL JU VERKLIGEN BÖRJA PLUGGA TILL HÖSTEN!

Så loggade jag in idag för att...tja, jag ogillar att ge upp helt enkelt. Guess what - det står inte "Ej behörig" på ett enda av mina alternativ längre! =D Nu är det "Handläggning pågår" som gäller. Det lovar visserligen ingenting alls, men betyder att de omprövar mina ansökningar och att mina ansträngningar alltså inte varit förgäves. There's still hope! Så Skönt!!

6-8 juli skickas första beskedet ut...


Rasmus

Serious talk med fina bror min. Det blir nog folk av honom också till slut. =)

Yeah, right

Just nu skulle jag behöva ett BodyCombatpass...eller en helveteslång springtur i skogen...eller väldigt väldigt mörk musik på väldigt väldigt hög volym. Olyckligtvis funkar inte riktigt något av dessa alternativ särskilt bra mitt i natten, speciellt inte med ljudkänsliga barnfamiljsgrannar.


Ibland har det hänt att jag undrat om jag egentligen önskar att vi aldrig träffats. Sen blir jag alltid lite förskräckt över mig själv, jag är ju för snäll för att tycka så om någon! Man måste ju fokusera på det som har varit bra och härligt, alla positiva sidor du har, alla ljusa minnen, den underbara känslan i magen och knäna jag faktiskt haft.

Kräks på mig själv, here's the God damn truth:
JA, det som var bra var faktiskt bra. MEN. Jag har tappat räkningen på alla gånger jag blivit sårad. Lekt med. Övergiven.
Du är en lika bra eller dålig människa som någon annan, med faktum kvarstår - jag skulle blivit besparad så mycket lidande om vi aldrig mötts.

Lättroad =P

Måste tipsa om en skojig grej.. =P Jaja, skojig kan ev. diskuteras, men bra är det iaf!

Hittills har jag hittat detta underbara påfund på Hemköp och Hagahallen här i stan, men jag misstänker att det finns på fler ställen än så... Det är helt enkelt müsli i lösvikt. Så simpelt - så genialt (och så gott)! Man tar sin påse och hivar i vad man nu kan tänkas tycka om. Man kan välja på tex. ekologiska quinoapuffar, dinkelflingor, pumpakärnor, psylliumfrön (super för magen!!), boveteflingor, jätterussin, osvavlade torkade aprikoser (beroendeframkallande), bananchips (ÄCKLIGT - hamnar aldrig i min påse) och en himla massa mer.
Kort och gott, en ny favorit på frukostbordet...och till mellis...och efter träning...eller när man bara råkar vara lite sugen =P

Favoritmåndag

Måndagkvällar är inte helt fel faktiskt.


17.30-18.30 Funk med Maria Sohlberg

18.30-19.30 BodyCombat med Elin Sundström

Funken är bara glädje. Skön musik, Marias roliga koreografier och allt detta ihop med ett skönt gäng människor där man känner de flesta. Petter, yoga-Sara, BC-Camilla, Anna... Snubben som uppfann ordet rörelseglädje måste ha gått på funk på SATS i Karlstad.

BodyCombat behöver jag! Jag förvandlas så fort musiken sätts på och passet drar igång. Jag blir aggressiv, iskall och perfektionist vad det gäller tekniken. Massor av ny energi kommer som från ingenstans och jag slår och slår och slår för att den jäveln ska DÖ! Det är upper cuts, round house-kickar, knän, back fists...

Sen orkar man vara snäll igen. I några dagar.


Vatten, stan är full av vatten

Gina Tricot i Karlstad fick finbesök idag! Kajsa var där (provade solglasögon), Sara var där, jag var där - kan det bli bättre? Har svårt att tänka mig det.
Imorgon bitti åker Kajsa och Issa till Åsa folkhögskola för att gå på Streetstar Summer Camp. Massvis med dans från morgon till kväll under en vecka. Avundsjuk som bara den! =D


Saknar det vardagliga, alla smådetaljer... Den brännande känslan i vaderna efter stångövningen med dubbla fonduer, Ice Age på repeat, den ständiga ägglukten på rasterna, "högervänsnejhögervänstervänstellerhögernejVÄNSTER!!", "Kan nån få tyst på Spex-Ida?", sunkigheten, Monica, "Hur hiphop är du egentligen?", min o Ankis massage-exchange, "Dä ä lugnt!"





BodyPump på SATS. Så skönt att jobba igenom hela kroppen! Packat med folk som ville bli starka, Carl-Olof Berg var där bl.a.=) Roligt! Vi hade honom som gästlärare i höstas/vintras i modern dans, men eftersom han har hemadressen i Sthlm är det inte överdrivet ofta han syns till i K-town tyvärr... 

Höll på att regna bort när jag skulle cykla hem. Allt regnar bort.

Skåne intar Karlstad! =D

Det här skulle kunna bli trevligaste midsommardagen på...ett bra tag iaf! =) Kajan is coming to town!!

Gårdagen var inte helt fel den heller. Festen hos Ida skulle aldrig vinna nåt pris för "midsomrigaste midsommarfesten", men det spelade liksom ingen roll alls. Kvällen bjöd på flera överraskningar (grattis S & R tex, ni har visat att kärlek kan blomma upp i de allra svettigaste och mörkaste av danssalar!) och Issa bjöd på hembakad jordgubbstårta. Dessutom pratade jag med <3 som för tillfället befinner sig i San Fran. Vad det nu ska vara bra för... Saknar! När jag cyklade hemåt efter tre var luften full av fågelsång och försiktigt morgonljus. Fick sova ända till åtta (då den ömma modern ringde och undrade om kvällen varit trevlig..). De som känner mig vet att jag är sämst på att somna om. Tyvärr.

Efter lite välgörenhetsarbete och shopping (tomater, tonfisk, citron och psylliumfrön) hamnade jag idag hos Mia. Där kan man sitta ungefär hur länge som helst. =P Oavsett hur länge vi umgås hinner vi aldrig prata färdigt, det finns alltid så mycket mer som behöver sägas. Bestämde att vi nog ska ta oss en tur till bibblan i veckan. Utsikten är i toppklass där nämligen... ;)

Så blev det midsommar i år igen...

Svenskarnas favorithögtid, full av jordgubbar, solsken, färskpotatis och alkohol.

"Årets ljusaste dag, det är då man ska vara uppe hela natten!" menar kusinen. "När är det man sover på blommorna då?" undrar jag och får inte riktigt ihop det. Vi enas om att sovandet klaras av på midsommardagen istället. =P


Minns den här dagen för ett år sedan, helvetes. Skönt att äntligen få svar men fruktansvärt på samma gång. Mer fruktansvärt än skönt visserligen, men ärlighet är alltid alltid bäst. Jaja, ingen risk för upprepning den här midsommaren iaf...


Midsommarfirandet i år klaras av på Lamberget tillsammans med några av de finaste människorna alla kategorier. Ser fram emot. =) Hoppas att alla ni andra också får en fin dag med både jordgubbar, solsken, färskpotatis och alkohol. Och om nu solen skulle vara tröttsamt frånvarande så kom ihåg att det faktiskt är umgänget som är det allra viktigaste!



Mys

Regnregnregnregnregn... Har sprungit i regnet, cyklat till o från SATS i regnet, promenerat hundarna i regnet... Med en familj som from i eftermiddags befinner sig i Värmskog bestämde jag mig för att det var dags för en pyssla-om-Linnéa-kväll. =)

Bad, massvis med body lotion, värmeljus i hela huset, te och snäll musik som Wonderful TonightSecurity, Time after time - och så Jamie förstås. Mjukt, varmt, tryggt och lagom jazzigt. Exactly what I behövde just nu...

Street Camp 2008

Vad jag har saknat!! Jag märkte det på riktigt idag.. Jag åkte ner på stan för att hämta sista intyget för att komplettera min ansökan. Snälla idrotts-Pia hade skrivit ett A4 med riktigt bra anledningar till varför jag är behörig till sjukgymnastutbildningen. =) Nu är det alltså bara att vänta på vad antagningsenheten säger...

Stopp nr.2 blev Dansstudion, eller strax utanför där jag sprang in i Madde och Mikaela som var med på Street Camp. Vansinnigt skönt att se dem! =D Fortsatte in och träffade Monika, Susanne, Erica, Jakob, Emil, Sara, Robert... Blev nästan lite fuktig i ögonen. Var med och gästdansade på houselektionen, house är skiten! Måste tillbaka imorgon, den saken är klar! Trodde att jag hade klarat mig bra, men nu saknar jag mer än någonsin! Kajsa, Anki, Ida, Issa - tänker på er med... <3

Boktips

Åska och spöregn i solstaden under förmiddagen. Vad hittar man på då? Jag hittade iaf en bok i min bokhylla jag inte läst tidigare (sån där gratispocket som följer med tidningar under sommarmånaderna) och efter att ha börjat läsa kunde jag inte lägga den ifrån mig.

Den Hungriga Prinsessan av Christina Herrström


Om man nu ska vara kritisk (och det ska man) kändes mycket av det som hände lite väl tillrättalagt, och karaktärerna en aningens grovhuggna och stereotypa... Men ändå! Vilken bok! Budskapet gick fram, ingen tvekan om det. Dessutom har Christina ett underbart språk, jag älskar alla nya ordkombinationer hon använder så självklart.
En historia om att våga vara obekväm
Hittade en recension på bokrecension.se:

"Strålande och osannolikt pricksäkert   (Betyg 5 av 5)

En alldeles helt fantastisk levande och vital bok som man slukar från pärm till pärm. Att så häpnadsväckande insiktsfullt klä av vårt dagliga liv och träffa så på pricken i kärnan i vårt ibland meningslösa liv. Det är stora och livsavgörande frågor som dyker upp och ett ifrågasättande av det "liv" el rollspel som många, många kvinnor spelar. Språket är aldrig banalt utan har en enorm kraft; ja, hela boken utstrålar så mycket energi att man nästan blir häpen. Denna kommer jag att rekommendera till alla jag känner - såväl män som kvinnor och ffa till allas döttrar."

Så köp, låna, läs (ifall det kommer ytterligare regn innan sommaren är slut)!!

MDH-besök

Västerås hela dagen igår! Åkte extra tidigt för att hinna med lite mer än bara högskolan. Hur gick det då? Tja, Violinateljen hittade jag till, men det blev varken harts eller cello (tur iofs..) eftersom det endast var öppet på vardagar. Suck. Danshuset nästa, tyvärr var det inte särskilt öppet där heller. Jaja, nu vet jag vart det ligger iaf! nJoy gick det mycket bättre med! På våning 9 fick jag prata med en trevlig receptionist, numret till Sara som var personalansvarig, samt den uppmuntrande meningen "Det ska säkert gå bra, hon är alltid öppen för förslag".

Öppet Hus-samling på stationen för gemensam promenad till högskolan. Där var det både en minimässa (Kårenkillarnas monter var bäst, de tipsade om bästa partydagarna samt vart man absolut inte skulle bo), allmän information i aulan, uppdelad info om det program man var intresserad av (sjukgymnast!!), rundvandring på skolan och en avslutande stadsvandring. Visserligen har jag vandrat runt i Västerås förut, men med över tre timmar kvar tills bussen skulle gå kunde jag lika gärna hänga på!

17.00 var roligheterna slut och alla begav sig hemåt, 20.00 skulle buss 888 ta mig till Karlstad. Lyckligtvis förbarmade sig guide-John över mig och tog med mig till Spicy Hot. Tokgoda nudlar med kyckling, fläskfilé, räkor och hackade jordnötter!! Nr.14 var det, rekommenderas varmt! =D Sen blev det fotboll, Mario Kart, studentlägenhetsbesök, öl och human tetris tills det var dags för mig att åka västerut igen...

Planering

Ibland får jag för mig att jag ska bli DUKTIG och gå och lägga mig tidigt. Det brukar gå sådär. Om jag nu ska vara helt ärlig brukar det inte gå alls. Just nu har jag sådana ambitioner igen. Inte riktigt helhjärtat dock eftersom jag vet hur det kommer sluta.. =P Imorgon bitti 07.55 ska jag sitta på en buss mot Västerås för att gå på Öppet Hus på högskolan där. Spännande värre. Har mentalt bokat in ytterligare tre saker jag skulle vilja hinna med:

Danshuset - för att kolla in lokalerna och fråga om höstens schema. Jag vill ju ha både balett, modernt, jazz, street, ragga, salsa...commercial hiphop vore också grymt att prova på.. ;)

nJoy - ett stort minus med staden är att de inte har SATS. Kan nJoy leva upp till mina högt ställda förväntningar? Och finns det möjlighet att undervisa där?

Violinateljen - jag behöver nytt harts. Och ja, jag provar gärna en cello av bara farten också. Jag får hålla i mig bara. Så att jag inte får med mig någon hem "på prov". Det slutar aldrig bra.

Nu är det hög tid för ost, kex och vin! Och en liten tanke till de studenter som är på bal på Blue Moon Bar ikväll. Ni var så vackra att ni gav mig rysningar! <3


Studentbilder

Några bilder från gårdagen! =) Från vänster ser vi student-Mia, storasyster o lillebror Wallmyr, blandade gäster på trappen, Svante som bytt fiolen mot en kontrabas, Arvid som bara ville låna min cello lite, samt ett av många kramkalas.


Nostalgiii

Har just kommit hem från Anna Marias studentfirande (och innan dess var det Moa som skulle firas). Åååh, vilken härlig dag! Cellon sover på Strand inatt och får skjuts hem imorgon. Hade tänkt sova lite nu, men bilder och rapport från dagen kommer när som helst... ;p

Dagens citat

På sommaren kan man i Nya Wermlands Tidningen (NWT) läsa sommarföljetongen. I år är det spänningsromanen Inte ens det förflutna av Anna Jansson och jag läste ett så bra citat därifrån imorse...

"Man måste få gråta ibland när
livet är ett helvete. Att gråta betyder
inte att man ger upp. Att gråta är
att vattna sin maskrosrot för att sen
kunna spränga asfalt."

No sugar added - cause shit ain't sweet!!

Måste bara tipsa om DET HÄR! Självklart måste man vara i stan då! Helst vill jag ju vara med på Street Camp också med massa dans 9-16 måndag tisdag onsdag torsdag. Jakob o Emil har hand om locking och popping, Sanna o Miia från No Sugar Added Crew håller i house och new style. För breakingen står en hemlig gäst från Rock Steady Crew...



"Under fyra varma junidagar kommer Karlstad fullkommligt explodera av hiphop- och streetkultur. Den 16-19 juni fylls staden av dans, musik, skateboarding, graffiti, basket, seminarier, workshops och spännande shower.

Bakom satsningen Karlstad Hiphopfestival står Dansstudion i Karlstad, Dans i Värmland, Yellow Shop, Arena Nattklubb, Karlstad Basket och WESC.
     Tanken bakom festivalen är att hitta på något nytt och skapa ett forum för denna kultur. Och målsättningen var att alla hiphopens fyra delar; rap, DJ'ing, breakdance och graffiti, ska finnas representerade.

Dagarna kommer således att bjuda på en massa skoj på såväl Stora Torget och Dansstudion som UNO, Arena och Yellow. Det blir danskurser, workshops, seminarier och uppvisningar med en rad internationellt kända danslärare och inbjudna breakdansare. Bl.a. så är 12 av Sveriges bästa breakare inbjudna till vad som kallas 'Sweden B-Boy Camp 2008'. De kommer under samtliga dagar synas på torget, Dansstudion och Arena samt medverka vid olika seminarium.
     Det ges även möjlighet att deltaga i en audition för Karlstads ettåriga streetdanceutbildning samt vara med på någon av Dansstudions sommarkurser.

Under onsdagen den 18 juni kommer besökarna kunna bevittna en fartfylld uppvisningsmatch i street basket där landets bästa breakdansare och hiphopartister möter lokala förmågor samt spelare från Karlstad Basket. Under resten av veckan är det dessutom fritt för vem som helst att visa sina skills under korgen.
     På torget kommer även några av toppnamnen inom svensk skateboard göra upp i den specialbyggda minirampen samt graffitimålare av den nya och gamla skolan visa sina talanger.

     Den officiella efterfesten kommer att hållas på Arena på onsdagen med bl.a. duktiga breakdansare och DJ's samt en återförening av den smått legendariska svenska hiphopgruppen Sherlock, med bl.a. Thomas Rusiak och Pee Wee.
     Så räkna med fyra glassiga dagar i hiphopens tecken!"
    (TEXT: Pål Johansson)

"Why, it's a pleasure to meet ya, you look like one incredible creature.."

Sverige sköter sig utmärkt i fotbollen för tillfället och fotbollsfesten är i full gång där nere.. =P Själv har jag också skött mig utmärkt och storstädat huset med lite hjälp av salsacdn från Örebro, Theory Of A Deadman, The Cat Empire och Geto Boys. Omväxling förnöjer. Rent blir det dessutom. =)


Fin dag idag, mys och allvarligt prat vid älven med <3x2, njöt av utsikten i bibblans café och förberedde inför mina raggaklasser på SATS.


Kikar på lägenhetsannonser. Ca 75 dagar kvar i Karlstad för ett bra tag framöver. Befriande, det har varit dags väldigt länge nu.. Frågan är bara vart jag hamnar, haha. Filip röstar då inte på Luleå iaf ("Det är ju lättare att åka utomlands än till Luleå! Du kommer aldrig komma hem och hälsa på."), det blev jag ganska glad i magen av när jag hörde. Alltid trevligt att känna sig uppskattad. =) Å andra sidan har jag hört från säker källa att sjukgymnastutbildningen där uppe är ruggigt bra och att staden är trivsam. Jaja, oavsett hur det slutar kommer det bli perfekt.


#36

Ledig måndag, så jag fyllde den med träning. Skogsspring på morgonen, älskar det ibland! Alla dofter, alla gröna nyanser, trädrötter som är i vägen, diken som måste hoppas över, hundrastare, hysteriska fåglar, en och annan räv som skymtas på fältet.

Hundpromenad och lunch, sen kastades kläderna av! Sköntsköntskönt, men blev lite chockad sen när jag såg bikinimärkena på huden - är man verkligen så kritvit under större delen av året!?

SATS sen. Ut med aggressionerna! Funk och sen BodyCombat! Release för nya programmet så alla fyra BC-instruktörerna var med idag (ingen chans i världen att mesa alltså). Det är så härligt att slåss, LOVE IT!

Antonín Leopold Dvořák

Färdigspelad för idag! Konserten i Sundstaaulan gick faktiskt himla bra och nu har spelentusiasmen vaknat på allvar igen. Ååh, är så sugen på att skaffa en till cello. =P Helst en nybyggd som jag kan spela in. Vansinnigt dyr ska den vara också (så att jag märker någon skillnad mellan den nya och den jag har nu). Jag har räknat ut att om det ska bli någon märkbar skillnad måste jag upp i sexsiffriga belopp. Det är en väldans massa pengar!! Och var ska jag få dem ifrån? Well, drömma kan man ju alltid... =)

Fick så fina ord från gästdirigenten Katarina Andreasson. Otroligt duktig och inspirerande kvinna som vanligtvis håller hus i Örebro.



BodyJam på SATS under eftermiddagen. Alicia var där, och hon den där duktiga kvinnan som brukar gå på mina ragga-pass. Gôtt att få svettas lite (det gör man ju inte annars i den här värmen menar jag...) och Elin-Helena var grym som vanligt! Nästnästa vecka är det releasedags för nya programmet - be there!


"..du fjällhöga nooord.."

Varmaste nationaldagen på flera år! Folk ligger ute på filtar i nästan inga kläder alls, hoppar runt i sjöar och tjärn, solnjuter på parkbänkar och äter smältande glass, sitter på gräsmattor och picknickmyser.

Min nationaldag har firats i kammarmusiksalen på Sundstagymnasiet tillsammans med ett gäng finnar, estländare och norrmän. Eller firat och firat, repat har vi gjort =P Och Magnus kom!! =D Finaste bästa Magnus som kan skriva musik som berör ända längst in. Som nu för tiden ser till att Falun står där det ska så jag slipper oroa mig. Allt vi har gjort...SM, Estland, BRAHMS!!! Den förlorade prinsessan... Tider det.


 

Drog till McDonalds på Norrstrand under en minirast för att överraska Sara. Ska ses ikväll igen när hon jobbat klart, lite uteserveringsumgänge skulle inte alls sitta fel.

Just nu lyssnar jag på Te Quiero med Nigga och El Amor De Mi Vida med Grupo Gale och tänker på helgen som var...


Ajajaj!

Har just provat på Power 1000-programmet (som det tipsas om i nyaste numret av Fitness Magazine) för första gången, det känns som jag inte har några muskler kvar just nu... Själva upplägget är väldigt enkelt - 10 olika styrkeövningar x100 repetitioner. Allt sker dessutom på tid och målet är att man ska förbättra sin tid så mycket som möjligt utan att tekniken blir lidande. Alltså: 100 vadpress, 100 liggande höftlyft, 100 knäböj, 100 armhävningar osv...

Resultatet? 29 min & 5 sek på ren vilja. Efteråt var det en plåga att skaka recovery-shaken och att skriva på tangentbordet är en rejäl ansträngning... =P

Spännande att se hur mycket man kan förbättra tiden innan sommaren är slut och flyttlasset går.

Biten

Nu äntligen ser jag min framtida karriär tydligt framför mig - jag ska bli salsaproffs! När som helst nu kommer jag flytta söderut där spanskan regerar. Nätterna kommer jag dansa mig igenom iklädd slitsade volangkjolar och jag kommer ha en ros i håret. Hur dagarna ser ut är än så länge mer diffust...

Helgen i Örebro var Helt. Fantastisk.
Fredagskvällen tillbringades med kusinen och tillhörande vänner för att fira att deras sista tenta var avklarad. Så kul att träffa honom igen (vi ses alldeles för sällan), vännerna var helsköna (musikmänniskor är alltid rätt) och flickvännen hur go som helst. =)

Så blev det då lördag och dags för Salsa Street CampStrömpis och mitt livs första salsalektion. Den första av många bör dock tilläggas.. =P Jag var den enda som aldrig provat på det förut, de flesta dansade för Huascar i Gbg eller Marcello i Sthlm, Örebro eller Västerås. Det innebar att tempot var ganska högt och the gentlemen skapligt dansanta. Streeten med Adena Asovic kändes mycket mer hemtam, men nivån var lite lägre än vanligt eftersom de andra inte hade dansat särskilt mycket street innan. Lady Style var riktigt populärt både hos deltagande kvinnor och tittande män, här fick de kvinnliga sidorna all plats och skulle  överdrivas så mycket som möjligt. Rueda de casino (salsaringdans), bachata (foxtrot på spanska, typ) och något Marcello och Adena kallade street salsa (upphettad och lite råare version av salsan) hanns också med under helgen. Det stora salsapartyt på lördag kväll icke att förglömma.

Alla människor man har träffat... All svett, alla skratt, musiken, maten, skavsåren från de högklackade skorna, solen som ständigt låg på, känslan när allt bara stämde, de evighetslånga köerna för att fylla på vattenflaskan..

Om ni får möjlighet nästa år - ÅK!! Jag kommer utan tvekan vara där! Nu på lördag är det salsadag i Gbg, då har det hyrts en spårvagn som det ska dansas på genom hela staden. Själv kommer jag befinna mig i Sundstaaulan för att repa inför söndagens konsert, men det kanske också blir festligt. Oh yes, jag känner det på mig. =P

Nej, nu är det matlagningsdags här i huset! Uno dos tres, cinco seis siete... ;)

RSS 2.0