Great music is the key to success ;)

Eller iaf ett skönare liv och ett roligare träningspass. =)

De nya releaserna från Les Mills innehåller flera grymma låtar som får en att vilja ta i lite extra. Allt är verkligen inte det jag skulle lyssnat på själv i första hand, men i träningssalen funkar det perfekt!

BodyPumpen (#66) är tricepsdelen träningsvärksframkallande. Skivstångspress mot panna och mage följt av alldeles för många dips på brädan. Lyckligtvis har Quietdrive gjort en finfin cover på Time After Time. Direkt efteråt får den motsatta muskeln jobba, nämligen biceps. Med extra många halva bicepscurls bränner det ordentligt... =P Partystämning får man dock av en sjungande instruktörs-Anna och låten On Your Way To The Disco av Rouge Traders.

BodyCombat (#36) kräver musik som man blir lite aggressiv av, och som får en att vilja kämpa mer än man egentligen orkar. På benuppvärmningen fixar Moby biffen genom sin version av James Bond Theme... När det är dags för Combat no1 blir det en härlig kombination av roundhouse kick, armbåge i ansiktet och hammerfist mellan benen (på motståndaren alltså...) till den klassiska Born To Be Wild!
Lite längre in i passet är det dags att ställa upp sig mot varandra på två led. Mängder av slag och höga knän utlovas! Asskiller i mitten av låten... Det bästa av allt är att när man tror att låten är slut går den igång EN GÅNG TILL för att man ska göra allt från vänster sida också! Rouge Traders dyker upp även här, men med Don't You Wanna Feel. Ja, rumpan känner man definitivt, vare sig man vill eller inte...
Muay Thai-delen (fokus på thaiboxning) är oftast en av de hårdaste, så även i den här releasen. Det är även här jag blir som mest mordisk. Man inleder med att mata slag mot en motståndare som man håller fast på marken (favorit!!) och övergår senare till så många knän att man vill dö. Eller döda. Party Non-Stop skulle man kunna kalla det ja..
Magstyrka på slutet, inspirerad av självaste Rocky "Hi, my name is Rocky Balboa" ;p

BodyJam #45 innebär som vanligt en bra mix av både låtar och dansstilar. Funk och japansk linedance inleder passet till låtar som Work och Bring Em Out, och Robyn kikar fram under den avslutande housedelen. Mina favoriter ligger i mitten, dansstilen kallar de för Contemporary Rock. Moderninspirerad dans till hård musik helt enkelt. =) Den första är en riktig klassiker - "And now you do what they told ya, now you're under control (...) Fuck you, I won't do what you tell me!" Killing In The Name. Såklart. Det fortsätter med en remix av Prodigy's Voodoo People. Hårt och bra.
Slutligen kommer det man längtat efter hela timmen - stretchen! En riktigt skön låt som kramar om en är det bästa slutet på ett hårt pass... =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0