A day of firsts...

Hemma igen från Blodcentralsbesök och phoneticsföreläsning!
                             Så hur gick det då?

Jo, det var faktiskt riktigt trevligt! =D Speciellt ompysslad kände jag mig när jag vaknade upp med en sjuksköterska på varje sida som baddade pannan, gav mig saft med extra druvsocker och frågade hur jag mådde.
"Du behöver inte oroa dig, det är jättevanligt att man svimmar första gången!"

Jag kom dit strax efter nio och hann fylla i en hälsorapport, ta mig ett glas juice och småprata med Maggan i receptionen innan jag blev uppropad. Allting flöt på fint - tvätta armvecket, sticka nålen i armen, krama om blåa skumgummigrejen med handen. Efter tio minuter var det klart, nålen togs ur och man fick ligga och vila ett tag innan det vankades fika i väntrummet. Helt plötsligt när jag halvlåg där i stolen kände jag hur allt blodet i huvudet försvann. Sen försvann jag.

Jaja, lyckligtvis känns det mycket bättre nu. Kvällens dansträning blir nog av det lugnare slaget, dock... =P

E-type i E-tuna =P

Gårdagen var spännande på många vis.
Mest spännande av allt: Jag lyckades bränna sönder min tredje kastrull (även denna gång med havregryn). Skickligt. Jag var ju helt säker på att jag inte hade satt på plattan!

På eftermiddagen var det dags att bege sig mot Eskilstuna (Torslanda närmare bestämt, strax innan E-tuna) för dansjobb. Det var tydligen en demokrativecka som skulle avslutas och det görs bäst genom lite dans och eld! =D Vi var åtta stycken från verkstan tillsammans med gycklargruppen TRiX (grymma grabbar, inget snack om saken) som livade upp torget i mörkret och kylan. Förutom demokratin firades även det nya ungdomshuset Bonsai som hade drömpriser i caféet (Kaffe 5 kr, kladdkaka 10 kr tex...)! Varför ser inte prislistorna ut så på caféerna här i stan??

Imorgon bitti är det lasarettdags. Det känns inte helt avslappnat, men jag fokuserar på det positiva - jag får leka med den avancerade kaffemaskinen, jag får betalt, jag räddar liv.


Mot Dansverkstan nu. =)

Kväll på Dansverkstan =)

Hittade ett brev från Blodcentralen i brevlådan idag, på måndag morgon är det dags! 4,5 dl blod fattigare är det tänkt att jag ska bli. Det är nu nålterapin startar på allvar.


En hel del kvällsdans som vanligt. Ovanligt många på Daniels jazzklass, hela fyra stycken var vi idag! =D Skönt att ha ordentligt med utrymme och contemporary-koreografin är ljuvlig! Det återstår att se hur många vi blir på avslutningen, skulle gissa på 3-4 stycken (inkl Dan). Efteråt när det var balettdags slängde Lisbeth in en helt ny liten koreografi som också ska vara med på avslutningen (förutom de tre vi redan har...). Jaja, allt kommer säkerligen bli fantastiskt till slut. =P

Insåg tidigare idag att jag äntligen saknar Rasmus och Filip. Måste lura hit dem på något vis, annars kommer det antagligen dröja tills julafton innan vi ses igen.

                                                        Syskonkärlek. <3


Streetsöndag as usual - I like it =)

Brödbakarsöndag! =D
Ytterligare en fördel med liten lägenhet - den härliga nybakatbröddoften har ingenstans att ta vägen, så man kan njuta av den hela  dagen. Allra bäst är det när man kommer hem från dansen lagom trött, svettig, hungrig och kan känna doften redan i trapphuset..

Just det ja, snön bestämde sig för att svänga förbi stan tidigare idag. Rätt ordentligt. Några plusgrader smälte bort det mesta, så när temperaturen sen sjönk under nollan täcktes Västerås av ett millimeterlager is. Spännande. Speciellt spännande blir det när man är ute och går/cyklar/åker bil. Ser fram emot turen till högskolan imorgon bitti... ;)

14 december närmar sig farligt fort.

Doften av bränt

Känns som att min tankeverksamhet har jobbat på övertid idag... =P Suttit och pluggat&skrivit hela dagen thanks to en uppsats-deadline 21.00. Jag skulle iofs kunnat vara färdig för flera dagar sen, men...jag jobbar bäst under press =P

Underskattad njutning: Ta fram anteckningsblocket, bläddra fram till att-göra-listan, stryka över (och när inte det inte riktigt räcker för att må bättre - ta en lång varm dusch).

Har lyckats med ytterligare en sak idag förutom uppsatsen. Jag har bränt sönder en kastrull. Duktigt Linnéa. Detta innebär att jag nu har två kastruller som är svarta i botten och två som fortfarande funkar. Måste shoppa svinto imorgon, haha =P Rostning av havregryn har varit orsaken båda gångerna (blir en helt ny smak, havregrynsgröt på rostade gryn hör numera till frukostrutinen). Att tänka på i fortsättningen - rosta gärna, men INTE på för hög värme och glöm INTE bort att röra runt i el. skaka på kastrullen med jämna mellanrum. Glömmer man bort båda dessa saker samtidigt - då har man sig en svart kastrull!
                 Blir så trött på mig själv ibland.

Kikar på Sunes Jul på youtube - nostalgi på hög nivå! Har inte sett det sen det gick på tv som julkalender, och det var ju ett tag sen nu...

"Skönhet kommer..." INTE från blogg.se's färdiga stilmallar iaf...

Har varit trött på den rosa bakgrunden LITE för länge nu och tänkte att jag skulle skaffa mig något som passade årstiden lite bättre. Vinrött, mörkbrunt, kanske med nåt drag av äggskalsvitt... Var jättesäker på att det skulle finnas något liknande bland de färdiga stilmallarna. Ha! As if! Vågade mig på länken "redigera din befintliga stilmall", men insåg snabbt att det inte var något för mig. Provar det här gröna ett tag, man kan alltid låtsas att det är en...eh..skog med julgranar! =P

Inte lika hysteriskt tidigt som IKEA

Nu har jullängtan börjat smyga sig på! =D De senaste åren har jag liksom tappat bort den där julkänslan, inte alls som när jag jag var yngre och hängde julkulor i krukväxterna redan i juni..

I år verkar den dock vara tillbaka, jag slänger ner kanel och saffran i all mat jag lagar och nynnar på vackra julvisor i duschen - jag har ju en del att ta igen. =P
 



Dansdags!
Commercial hiphop
Funkjazz
Balett

<3


Måndag = street & dancehall

Kom ÄNTLIGEN hem igen igår eftermiddag! =) Nu var jag visserligen inte borta så vansinnigt länge den här gången, och helgen var riktigt mysig, men trots allt är hemma bäst. Klyschigt men sant.

Hittade en avi i brevlådan och knatade raskt iväg till Ica Sjöhagen efter att ha slängt in alla kilon packning innanför dörren. Ett paket från Tre! Bredband!! =D Har försökt alldeles för länge med studentbredbandet och det VILL INTE. Vi kommer inte överens. Och utan internet blir det rätt...tomt (även om man vänjer sig). Nu är det en gång för alla slut på allt krångel - Linnéan har fungerande internet. =)


Idag då.
Regnregnregn, lite motvind, regn, Eskilstunaföreläsning, regn.
                            Trött när man kom hem, sliten, inte helt på humör.
Laga mat (LAX!!), byta om, cykla neråt till Dansverkstan.

Det är som att det sker en förvandling när man öppnar dörren. Det trötta rinner av, man får glitter i ögonen igen. =) Två glädjespridare efter varandra, först Marcus och sen Linda. Svårt att inte vara glad då. =D

Nu: kardemummakaffe med skummad sojamjölk. Kryddigt, nötigt, gott!!

I'm Not Afraid (Jill Scott)

RSS 2.0