Valborgsgrillmys...

...på Lorensberg imorgon kväll! :D

Min inre afrikanska kvinna

Konsert med Klaraensemblen nu på kvällen. Vi var på Biskopsgården (mittemot bibblan ungefär) och sjöng för....ja, jag vet inte riktigt, men det var iaf en hel del afrikaner på besök. =) Fina vårsånger blev det, "Vintern rasat...", "Sköna maj, välkommen" och "Värmlandsvisan" bland andra. Det bjöds även på en del afrikansk musik, sång och dans framfört av en minst sagt entusiastisk man från Tanzania.

Efteråt blev vi bjudna på mat och Ditt Matställe stod för cateringen - tokgott! De har lunchservering på Norrstrand, måste definitivt prova någon gång...

Just nu kan jag inte lyssna mig mätt på Marit Bergmans Let's Just Fall In Love. Perfekt att lyssna på när man cyklar väldigt fort i solen och känner doften av blommor och nyklippt gräs.

Oh please let me draw your picture
You've got such pretty eyes
Let's jump of sky-high buildings
Let's believe that we can fly
Let's do it cause we want to
Let's do it cause we can
Let's laugh our very heads off
Let's do it once again

Let's get naked under blankets
Let's get wasted, let's get stoned
Let me tell you I adore you
Oh let me take you home
Let's not talk about the sorrows
Let's just say that, oh oh oh
Let's go crazy for each other
And let's just fall in love...


Äventyr i Mälardalen

11.00 på söndag förmiddag var buss 888 framme i Västerås. Jag och Mia hade planerat jättesmart att lämna av packningen i Domkyrkan för att sedan hinna söndagsflanera och luncha innan det var repdags 13.00. Att hitta en domkyrka i en stad man besökt förut kan ju inte vara så himla knepigt. Trodde jag. =P Om vi säger så här: jag och Mia fick oss en nätt liten promenad INNAN packningen kunde lämnas av... Som tur var träffade vi på en jättegullig tjej med barnvagn som både följde oss till kyrkan (där hon gift sig året innan) och tipsade om ett bra lunchställe.

En välkryddad lasange från Kalle på Spången senare var vi proppmätta och det var dags att spela igenom programmet i kyrkan. Hela 35 min hann vi repa - sen hade orkestern bokat bord på Piazza di Spagna och beställt lunch till alla. Lasagne. Så praktiskt att vi visste om det innan...

Konsert 18.00
Vackert som bara den. Rysningar =)
image15

Pics

Några bilder från gårdagen...

Först har vi Sara som var skitpepp och verkligen lääängtade efter massa timmar med house! =D


Ida skulle iväg och uppträda med Moderna Companiet, de skulle föreställa glammiga uteliggare..


...och Kajsa med kameran i högsta hugg var inte sen att föreviga outfiten.


På Norrstrand födelsedagsfirades det med chokladtårta, bakad av bästa mostern...


...som satt i soffan och hejade på kusin Mios Ida...



...som var upptagen med Guitar Hero III =)


Beauty Sleep

Tandborstad, avsminkad, insmord. Fleeera timmars sömn som väntar... Jaja, det får bli en del sovande på Västeråsbussen imorgon bitti =p Härligt har jag haft det, Lamberget är verkligen the place to be. SOVA strax, massa vatten först bara.

Goodnight, sweetheart, well, it's time to go,
Goodnight, sweetheart, well, it's time to go,
I hate to leave you, but I really must say,
Goodnight, sweetheart, goodnight.


Well, it's three o'clock in the morning,,
Baby, I just can't treat you right,
Well, I hate to leave you, baby,
Don't mean maybe, because I love you so.


Goodnight, sweetheart, well, it's time to go,
Goodnight, sweetheart, well, it's time to go,
I hate to leave you, but I really must say,
Goodnight, sweetheart, goodnight.


Now, my mother and my father,
Might hear if I stay here too long,
One kiss and we'll part,
And you'd be going,
Although I hate to see you go.


=)


Paaarty

Så mysigt det blev igår kväll, tack Mia!! =) Arenas uteservering är inte dum alls...

Dansdansdans idag. Först house med Martin, det kommer bli så bra på Scalateatern 9 maj! Koreografin är hur bra som helst, musiken likaså och dansarna ska vi bara inte tala om... ;P Eftersom det har varit Dansmässa i Karlstad idag blev det ett litet uppträdande på stora torget under eftermiddagen också. Gamla lockingnumret satt ju...ganska bra. Men vi hade kul iaf =D

Kusinerna har fyllt år (alla blir så gamla!), så efter dansandet avlades ett litet besök på Norrstrand. Trevligt som alltid, jag gillar verkligen min "extended family".

Fest hos Spex-Ida! =D Ska bege mig när som helst nu. Siktar på att  peaka tidigt (alternativt bara ta det väldigt lugnt) för imorgon bitti ska jag och cellon konserta i Västerås. Domkyrkan kl.18.00 - be there. Vackert värre kommer det bli. Längtar lite.

"Glitter i ögonen"

Vilken dag! Hårdkörning ägnades det åt idag. "Vi tar det igen" har Martin sagt hur många gånger som helst nu... Håller på att tappa upp ett varmt bad så att musklerna får slappna av. De har jobbat på duktigt idag =) Det var verkligen perfekt med ett sånt här maratonpass, som jag konstaterat tidigare är fysisk smärta nästan oslagbar när man vill glömma bort annat ont. Så skönt att pressa de stackars benen ytterligare, verkligen fokusera på musiken, rytmen, stegen. Det är svårt att tänka på annat då. Värre var det efteråt när omtänksamheten kom. Det är jobbigt med fina ord ibland, så lätt att det brister.

Prat i timmar med Mia blir det ikväll. Uteserveringmyspremiär! Någorlunda lugn ska jag vara med drickat, imorgon bitti ska det ju housas igen. Innan uppvisningen på stora torget! =D

Badet nu ja...


Quieres bailar conmigo?

Weeee, nu är jag anmäld till Salsa Street Camp 08 i Örebro! =D Salsa, street dance, street salsa, reggaeton salsa, lady style, rueda de casino, bachata, merengue con sabor... 31/5-1/6 är det som gäller. Tydligen slutar inte livet efter 16 maj, och det känns ju betryggande. =)

www.artofdance.se
image8

Och så känns livet en smula bättre. Lättare. Roligare. Det är alltid lika skönt när man har vaknat ordentligt och låtit ilskan stanna kvar i natten. =)

Angie Stone - Wish I Didn't Miss You

Har sovit dåligt de senaste nätterna. Jag drömmer svarta drömmar. Om dig. Och jag är så fruktansvärt arg på dig när jag vaknar. Ursinnig. Frustrerad... När jag vaknat till ordentligt blir jag förvånad över de känslorna, hur starka de är. Jag trodde inte... Jag trodde allt var bra nu.

Nej, jag lät inte trött i rösten igår kväll. Jag var bara kort i tonen. Fuck it.


Tur för mig att jag har de finaste vännerna. Separationsångest när det gäller klassen! Tacokväll hos Spex i onsdags, perfekt. Humorn som vanligt på toppnivå =P Jisses... Ida, Issa, Sara, Kajsa och Robert - we owned the night.
   


House med Martin är det idag. Massvis med timmar. Jag passar på att njuta nu innan benhinneinflammationen och träningsvärken i vaderna. ;P Lyckligtvis är det värt det. Utan tvekan.

International Kiss-A-Swede Day

Ut och pussas gott folk! Världens bästa medicin mot nästan allt! =)


För egen del är det dansdags nu. Tycker så mycket om my fellow dancers...


Mr. Jones...

Jazz med Erica hela hela dagen! Nu äntligen har vi satt hela dirty dancing, tycker om. =) Under stretchingen på morgonen satte hon på Counting Crowsskivan August And Everything After. Måste vara ungefär ett år sen jag lyssnade på den senast, men det har länge varit en av mina favoriter. Mycket som kom tillbaka... Har förresten läst att de kommer till Stockholm 16 juni, kan det stämma måntro? Nu ska jag umgås lite med solen och bikinin på uteplatsen hade jag tänkt... ;p


She dances while his father plays guitar
She's suddenly beautiful
We all want something beautiful
Man I wish I was beautiful
So come dance this silence down through the morning

image3

Antiklimax

Gårdagen...
Vaknade hur laddad som helst - allt skulle hinnas med! Konsertrep, houseträning med Martin, salsakväll i Örebro med Kajsa & Annika.. Det gick sådär. När jag kom till Dansstudion på morgonen fick jag veta att Annika var på väg till akuten. All den positiva energin jag nyss haft försvann spårlöst. Örebro hade vi verkligen sett fram emot alla tre, så visst var det tråkigt att det inte blev av, men framför allt var man orolig för Annika.

Lägre stämning överlag i klassen, jag tror vi började känna av pressen (det är mycket som måste vara färdigt innan 26 april och ännu mer innan 9 maj!) och helt plötsligt gick inte allt lika bra längre. Som en räddande ängel kom Issa förbi på besök och alla lyste upp lite. =)

Styrketräning och långpromenix med hundarna blev det sen, armar och ben fick sig en rejäl omgång. Riktigt skönt att vara utomhus på kvällarna nu när luften är varm och fylld av grilldoft och fågelsång...

Welcome to my house

Sängen!! Har just kommit hem från Dansstudion och fått i mig en banan. Är helt slut efter att ha dansat house med Martin och klassen under kvällen (men grymt kul var det!) =P Skriver mer imorgon, somnar snart...

Ginger & Lemon

Nej, halsen ville inte alls samarbeta idag. Skit. Var med iaf och körde igenom alla våra koreografier så att jag får lite muskelminne. Det är ju snart dags för föreställningen på Scala! =D New style, locking, modernt med en stol, tai chi och jazz blev det idag.

Var ute och busade med Felicia när jag kom hem. Den eviga bebisen.. =)


Har haft ragga på SATS nu på kvällen. Blir lycklig bara jag tänker på det. Bella i receptionen hade gjort fina rosa Ragga-lappar till deltagarna som de fick istället för de normala DansAerobics-lapparna, haha.. Fick finbesök av Aleksandra Rudnicka som kom fram efteråt och berömde. Sånt värmer! En annan kvinna kom och frågade om jag kunde tänka mig att undervisa lite ragga på högstadieskolan hon jobbade på. Härligt.

Halsen gör sig påmind nu efteråt. Sitter och dricker te med massa färsk ingefära & citron och hoppas på det bästa - imorgon kommer ju Martin Ferretti!

Kvällsfunderingar

Äntligen hemma igen! =D Stod ut alla timmarna på Kulturskolan och lyckades tom ha lite roligt emellanåt. Allt tack vare det härliga sällskapet såklart. Lyckades få tag i Marcello under en kort spelpaus - på lördag bär det av till Örebro for some seroius booty shakin'!

Halsen vill inte samarbeta. Alls. Jag som ska ha ragga/dancehall på SATS imorgon, har längtat efter det.. Jaja, kommer säkert att må toppen imorgon. Vad har jag för alternativ?

Fejka peppen

Har just kommit hem från Dansstudion. Det kändes mycket mer meningsfullt att vara där med ont i halsen än att ligga hemma. Det är sån himla härlig stämning i klassen nu att man börjar le så fort man kommer dit. BARA FYRA OCH EN HALV VECKA KVAR. Tänker på annat och låtsas att jag inte vet om det.

image1

Tisdag idag vilket innebär cellorep på Kulturskolan i 4,5 timme. Någon som hört talas om kompositören Gustaf Paulson? Inte? Då kan jag tala om att det finns en anledning till det. Hej och hå. Jaja, det är bara att fejka peppen som Jakob säger. På söndag är det konsert i Domkyrkan i Karlstad och det kommer säkerligen bli vackrare än någonsin.. ;p


Sista dagen för högskole- & universitetssökningar är det idag! Det är nu man ska bestämma sig för vad man ska göra med resten av sitt liv. Danshögskolan har jag sökt...och personal- och arbetsvetenskap...och sjukgymnast. Spännande spännande, har ingen aning om var jag kommer hamna till slut. Vad som än händer blir det säkert fantastiskt och helrätt...


Så föll man då...

...för det välkända grupptrycket. Försökte länge stå emot, men nu när man äntligen hamnat här känns det helt okej. =P Linnéan är from now on en smula mer offentlig än tidigare!

RSS 2.0